Home » acne » 5 Fabels en feiten over acne

5 Fabels en feiten over acne

mee eters verwijderen

5 Fabels en feiten over Acne!

Mensen blijven oude fabels over de oorzaak van acne geloven, terwijl experts zich al regelmatig hebben uitgesproken over de fabels en feiten over acne. We zullen proberen de waarheid achter deze fabels zo duidelijk mogelijk aan u te onthullen. De reden dat we achter de waarheid willen komen is dat wij jou willen helpen bij een fijn leven zonder acne.

 

 

5-fabels-en-feiten-over-acne

 

Fabel: Alleen onhygiënische mensen hebben last van Acne!

Feit: Acne wordt niet veroorzaakt door slechte hygiëne, maar door hormonale veranderingen die plaatsvinden in het lichaam. Soms zijn de talgklieren (verantwoordelijk voor het bevochtigen van onze huid ) en worden soms geblokkeerd door het gebruik van verkeerde oliën. Dit veroorzaakt verstopte poriën, dat overgaat in acne gekenmerkt door puistjes, pukkels, steenpuisten, en zelfs cysten.

 

De waarheid is dat consequent schrobben en wassen van de huid, uw acne probleem alleen maar zal verergeren. De juiste huidverzorgingsroutine die u in uw achterhoofd moeten houden is, dat u de huid beter droog kunt deppen, i.p.v wrijven.

Fabel: Het eten van slechte voedingsmiddelen veroorzaakt acne.

Feit: Experts weten nu dat er geen verband is tussen het voedsel dat je eet en de ontwikkeling van acne.
Mensen die beweren dat chocolade en andere suikerhoudende voedingsmiddelen acne veroorzaken hebben het mis. Aan de andere kant heb je deze voedingsmiddelen juist nodig om uw algehele gezondheid optimaal te houden.

 

Fabel: Stress is de oorzaak van acne.

Feit: Stress zelf veroorzaakt geen acne, maar het kan zich ontwikkelen als bijwerking door het nemen van medicatie dat is voorgeschreven om te helpen bij stresssituaties. Als u rekening houdt met het feit dat bepaalde medicatie bijwerkingen met zich meebrengen, in de vorm van puistjes of mee-eters, dan is het verstandig om dit te overleggen met uw huisarts. Want als u al last heeft van acne, dan kan medicatie de huidconditie doen verslechteren.

 

Fabel: Acne is puur cosmetisch!

Feit: Acne doet uw uiterlijk zichtbaar veranderen, maar het kan ook een bedreiging zijn voor de mentale gezondheid. Ernstige acne problemen (kenmerkend aan cystic knobbels en aanhoudende uitbarstingen), kan leiden tot ernstige acne. Ernstige acne problemen kunnen ook acne littekens veroorzaken.

 

Fabel: Acne is ongeneeslijk!

Feit: Acne kan volledig worden genezen door het gebruik van de juiste producten of behandelmethodes. Natuurlijk is het belangrijk om te weten waardoor de acne is ontstaan en welk soort huidtype u heeft. Uw dermatoloog kan u helpen bij het vinden van de beste methode om uw acne te behandelen. De dermatoloog zal eerst kijken met welke vorm van acne u te maken heeft.

De 3 soorten acne:

– Acne Vulgaris

– Cystic Acne

– Nodulaire Acne

 

Er zijn goede, effectieve behandelmethodes en medicijnen beschikbaar, die u kunnen helpen bij het elimineren van acne. Zo zijn er een aantal producten te vinden in de webshop van dokteronline. Na goedkeuring schrijft één van de onafhankelijke aangesloten artsen een recept of geneesmiddel voor. U kunt het zien als een onlineapotheek of internetapotheek.

 

Wij hopen dat wij de fabels en feiten over acne, met dit artikel voorgoed uit de wereld hebben geholpen.