Home » acne » Acne

Acne

Acne: Wat kun je er het beste tegen doen!Acne

Acne is eigenlijk niets meer dan een verzamelnaam voor puistjes. Oorspronkelijk worden deze puistjes ook wel Acne vulgaris genoemd. De meeste mensen die te maken hebben met deze pukkels, zullen er het liefst zo snel mogelijk van af willen, wat natuurlijk erg begrijpelijk is. Wij horen dan ook vaak dat mensen vooral last hebben van acne op de schouderbladen, nek, armen en in het gezicht. In dit artikel zullen wij u meer informatie geven over het voorkomen, behandelen en verwijderen van acne.

Acne ontstaat vaak in de puberteit

We kunnen het ons allemaal nog wel herinneren, die vervelende puistjes in de puberteit. Maar waarom is het juist in deze periode van ons leven zo nadrukkelijk aanwezig?. In de puberteit hebben voornamelijk mannen meer last van acne omdat de talgproductie van het lichaam wordt versterkt door het mannelijk hormoon, ook wel androgeen genoemd. Echter is het wel zo dat acne bij mannen vaak later in de puberteit voorkomt. Puistjes zijn vaak op hun top tussen je vijftiende en twintigste levensjaar.

 

Acne littekens

Acne-litteken-cremeZoals u hierboven heeft kunnen lezen komen puistjes voornamelijk voor in de puberteit. Echter is het zo dat er ook nog genoeg mensen zijn die er na deze periode nog steeds last van hebben. Wij zien vaak dat mensen die erg last hebben gehad van acne, ook littekens hebben. Het is dan ook niet verstandig om de puistjes uit te knijpen, maar gewoon met rust te laten. Echter is het niet zo dat littekens alleen ontstaan door het uitknijpen van pukkels.

Om littekens te verminderen raden wij aan om de Biodermal Litteken crème te gebruiken. Deze crème zorgt er namelijk voor dat littekens zichtbaar minder worden. Ook zorgt het er voor dat de huid met littekenweefsel zacht en soepel word. Ook zal de bloedsomloop gestimuleerd worden door het in masseren van de crème.

 

Waardoor ontstaat Acne?

Voornamelijk is de oorzaak van acne hormonaal. Acne is vaak genetisch bepaald waardoor je er zelf weinig aan kunt veranderen. De verhoogde talgproductie zorgt vaak voor opstopping in de talgklier, hierdoor kan er erg gemakkelijk een ontsteking ontstaan. Het is dan ook af te raden om de puistjes uit te gaan knijpen. Het weefsel zal door het uitknijpen beschadigd worden en kan hierdoor sneller besmet raken met bacteriën.

Acne behandeling

Heeft u veel last van middelmatige of zware acne, dan kan het nodig zijn om je door een huisarts of dermatoloog te laten behandelen. Een specialist zal de ernst van de aandoening bekijken en hier een passende oplossing voor vinden. Zo kunt u gebruik maken van bepaalde geneesmiddelen of therapieën, die de acne gegarandeerd zullen doen verminderen.

Een middel dat vaak tegen acne wordt gebruikt is antibiotica uit de tetracyclinegroep. Dit middel heeft naast een antibacterieel ook een ontstekingsremmend effect op de huid.

Ook het goed schoonhouden van de huid is erg belangrijk. Zo kan het gebruik maken van een scrub de oplossing bieden bij een lichte vorm van acne. Een voorbeeld van een goede scrub is bijvoorbeeld de anti-meeeter scrub van Garnier. Klik hier om de scrub te bekijken.

 

Differin gel

Als u last heeft van zware Acne en al eens bij de huisarts bent geweest, dan heeft u vast al wel eens gehoord over Differin Gel. Differin is een receptplichtig product dat vaak wordt voor geschreven door de huisarts. Echter is het wel zo dat bij gebruik van deze gel de Acne op het begin eerst zal verergeren i.p.v genezen. Een zichtbaar resultaat kunt u verwachten tussen de 7 en 11 weken.

Omdat deze differin gel redelijk krachtig is, moet u rekening houden met een aantal bijwerkingen. Een aantal mogelijke bijwerkingen zijn bijvoorbeeld:

– Een wat jeukerige huid.

– Roodheid.

– Droogheid.

– En een wat branderig gevoel.

Differin Gel Bestellen?

U kunt dit product bestellen in de webshop van dokteronline. Omdat Differin een receptplichtig geneesmiddel is, zal uw aanvraag door een arts, aangesloten op het dokteronline systeem, uw aanvraag beoordelen. Ook vind u hier meer informatie over de werking en de mogelijke bijwerkingen van het product.

 

Meer informatie:

Mee eters verwijderen

Puistjes

Steenpuisten

Mee eters verwijderen neus

Mee eters

Wat is acne?

Reactie-achterlaten-blogpost

Laat een reactie achter!

* Verplichte velden