Home » acne » Wat is acne

Wat is acne

Wat is Acne?:
De oorzaken en beste behandelmethodes voor uw Acne!

Wat is Acne – Niemand in de wereld is immuun voor acne. Het treft mensen uit alle lagen van het leven en van elke leeftijdscategorie. wat-is-acneOmdat iedere huid anders is, hebben ze allemaal verschillende factoren die een specifieke oorzaak van acne kunnen veroorzaken.

 

Het belangrijkste onderdeel van uw acne behandeling is om te begrijpen wat voor een huidtype u heeft. Op deze manier komt u er achter welke behandeling voor u het beste is. Als je bijvoorbeeld een vette huid hebt, dan is het niet verstandig om reinigende, hydraterende of cosmetische producten te gebruik die oliën bevatten. Je doet er dus goed aan om olie-vrije producten te gebruiken.

 

Vanzelfsprekend is het dus verstandig om bij een droge huid producten te gebruiken waar wel oliën inzitten. Dit voorkomt verdere uitdroging en zorgt er voor dat de huid goed word gehydrateerd. Een droge huid heeft zijn eigen specifieke problemen en moeten daarom worden bevochtigd met een product speciaal voor de droge huid.

Er zijn speciale behandelingen die er voor zorgen dat de huid wordt vrijgehouden van verstoppingen en acne-veroorzakende bacteriën. Ook is het belangrijk om de huid af en toe te reinigen met een gezichtsscrub. Hiermee verwijdert u dode huidcellen en zorgt u er tegelijkertijd voor dat de poriën weer open zullen gaan.

 

Ook zijn er bepaalde medicijnen op de markt die helpen bij het voorkomen en behandelen van acne. Vaak zijn deze producten alleen te verkrijgen via een verwijsbrief van uw huisarts. Een goed alternatief om deze producten te bestellen is via de website van dokteronline.

 

Oorzaken van Acne

Hieronder een overzicht van meest voorkomende oorzaken van acne:

• Hormonen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van acne . De vroege tienerjaren brengen veel hormonale veranderingen  met zich mee. Die veranderingen veroorzaken vaak puistjes, puisten , en zelfs cysten.

 

Ook de maandelijkse menstruatie periode bij vrouwen, heeft invloed op het ontstaan van mee-eters en puistjes. Door de overtollige oliën die vrijkomen tijdens de menstruatie, kunt u meer last hebben van acne.

 

• Stress is zeker een gemeenschappelijke factor bij de ontwikkeling van acne. Wanneer het lichaam gespannen is, maakt het chemicaliën en hormonen aan. Sommige van deze afvalstoffen worden uitgescheiden via de huid, dit kan acne veroorzaken.

• Sommige mensen geloven nog steeds dat chocolade, suiker en andere voedingsmiddelen kunnen acne veroorzaken. De meeste deskundigen ontkennen echter dat voedsel iets te maken heeft met de ontwikkeling van acne. Echter is dit een zeer besproken onderwerp waar nog steeds veel onderzoek naar wordt gedaan. Wij kunnen dan ook niet met 100% zekerheid zeggen dat voeding niks te maken heeft met het ontstaan van acne.

 

• Cosmetica en huidverzorgingsproducten kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van acne. Als er bijvoorbeeld producten voor de droge huid worden gebruikt op de vette huid en andersom dan is er een kans op acne. Het is daarom belangrijk dat u goed kijkt naar welk product voor welk huidtype geschikt is.

 

Andere factoren, zoals leefstijl en omgeving, kunnen ook invloed hebben op uw huid . Het beste wat u voor uw huid kunt doen is leren hoe je je huid het beste kunt verzorgen. Zorg ervoor dat u de huid goed hydrateerd en de oorzaken van uw acne probeert te vermijden.