Home » huidaandoeningen » Wild vlees verwijderen

Wild vlees verwijderen

Wild vlees verwijderen: Zelf doen of niet?

wild-vlees-verwijderen
Wild vlees verwijderen – Regelmatig krijgen wij de vraag of je wild vlees zelf kunt verwijderen. Dit is natuurlijk mogelijk alleen raden wij het niet aan om het zelf weg te gaan snijden of knippen.

Vaak ontstaat een Fibroom (wild vlees) door een puistje dat uit zichzelf niet meer kan genezen. Lees verder om er achter te komen hoe ook jij van die fibroom af kunt komen.

 

“Mijn mee-eter gaat niet meer weg en is nu wild vlees geworden”.

Doordat de puist niet goed heeft kunnen rijpen bestaat er een kans dat een puist een fibroom wordt. Je doet er dan ook goed aan om contact op te nemen met de huisarts. In de meeste gevallen zal de huisarts een aantal foto’s maken en deze opsturen naar de dermatoloog. De dermatoloog zal de fibroom bekijken en beoordelen of het goedaardig of kwaadaardig is. In de meeste gevallen zijn fibromen goedaardig, dus maak je hier niet al te druk over.

 

Wild vlees verwijderen bij de huisarts!

Wild vlees verwijderen bij de huisarts stelt eigenlijk niet zoveel voor. Het verwijderen van de fibroom zal onder verdoving gebeuren, waardoor je van de behandeling eigenlijk niets of nauwelijks wat voelt. Echter is het wel zo dat het inbrengen van de verdoving een klein pijnprikkeltje kan geven, dit wordt door sommige als onprettig ervaren.

 

Als het stukje wild vlees eenmaal is verdoofd, kan het verwijderen beginnen. De fibroom en het gebied rondom, zal eerst goed worden schoongemaakt met alcohol. Dit is van belang om verdere infecties te voorkomen. Bij een huisarts of specialist weet je bijna 100 % zeker dat er gebruik wordt gemaakt van steriele materialen. Ga dus vooral niet zelf met een scheermes of schaar de puist proberen weg te halen.

 

Als de fibroom in zijn geheel is verwijdert zal de huisarts (afhankelijk van de grote) een hechting aanbrengen om de wond goed te laten genezen. Het is voornamelijk (in de eerste drie dagen) belangrijk dat je de wond goed droog houdt. Dit zorgt er namelijk voor dat het wondje goed kan herstellen. Na een week kunnen de hechtingen eruit en zal er een litteken “kunnen” ontstaan. Dit is natuurlijk per persoon verschillend.

 

Waar komt een fibroom (wild vlees) het vaakst voor?

Over het algemeen komt wild vlees voor onder de oksels, op de hals, in de liezen of in het gezicht. Vaak wordt wild vlees verwijdert omdat het er niet echt fraai uitziet. Zit het op een plek dat je bijna niet ziet, dan kiezen de meeste mensen ervoor om het gewoon te laten zitten en er verder niet teveel aandacht aan te besteden. Zit de fibroom in het gezicht, dan kiezen veel mensen ervoor om het weg te laten halen omdat dit een “mooier” aanzien geeft.

 

Conclusie : Zelf wild vlees verwijderen is eigenlijk geen optie. Laat het over aan een huidarts die gespecialiseerd is in het verwijderen van wild vlees. Zo voorkomen je verdere infecties en littekens in de toekomst.